Досъдебно производство се води в пловдивския отдел Икономическа полиция във връзка с

...
Досъдебно производство се води в пловдивския отдел Икономическа полиция във връзка с
Коментари Харесай

Мним ухажор мами жени в интернет: Превели му 20 хил. лв. по сметката

Досъдебно произвеждане се води в пловдивския отдел „ Икономическа полиция ” във връзка с постъпили сигнали за осъществени измами посредством интернет,
жертви на които станали две дами от региона. Това оповестиха от пресцентъра на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив.
Според събраните досега данни пострадалите, като консуматори на платформи за обществена връзка, били въвлечени в незаконната скица след контакт с профил на мъж.

Той се показал за американски жител със доста материално и финансово положение, а разговорът се случвал посредством стратегия за безвъзмезден превод на непознати езици.
 

С похвали, заричане за сериозна връзка и предложение за брак, дамите, заблудени от събеседника си внесли общо над 20 хиляди лева в посочена от него банкова сметка.
Предлогът бил да се освободи от мито изпратен им безценен подарък.

Вчера е проведена спецакция, при която бил задържан обвинен като участник юноша на 20 години, от Великотърновска област.
От адреса му е конфискувана цялата сума, получена по банков път от двете дами, на които са възобновени парите.

Конфискувани са и компютърни конфигурации, мобилни телефони и СИМ карти, банкови карти и други материални доказателства.

Допълнително е намерено и наркотично вещество, реагирало на полевия тест на амфетамин.

Документирането на случая продължава, съгласно напътствията на наблюдаващия областен прокурор. Проверяват се и добити в процеса на работата данни и за други потърпевши дами от цялата страна.

Преди дни от Районна прокуратура – Пловдив съобщиха за различен тип машинация посредством интернет.

При нея двойка, която живее на фамилни начала, измами други две фамилии, свои близки другари, и изтегли на тяхно име банкови заеми за 90 хиляди лв..
Под претекст, че ще им изработят фотоколажи, жертвите са разрешили на обвинените да снимат лицата им и да създадат копие на персоналните им карти.

От полицията предизвестяват хората да бъдат извънредно деликатни при реализиране на контактите си в интернет, изключително когато става дума за изпращане на пари под друг претекст.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР